GAÜ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU, ALMIŞ OLDUĞU TAM NOTUN ARDINDAN, YENİ HEDEFLERE DOĞRU YELKEN AÇIYOR

Tarih: 20/06/2017

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin gerçekleştirmiş olduğu denetimin ardından tam not almasının ardından, süreçte emeği geçen; akademisyen, öğrenci ve çalışanlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Geçtiğimiz haftalarda, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri tarafından, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun; Uluslararası Denizcilik Örgütü çerçevesinde, uluslararası standartlara uygunluğunun denetlenerek tam not almasının ardından, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekoklu İdari Binasında düzenlenen tören ile, süreçte emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törene, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yüksekokul Müdürü Dr. Bayram Ali Tavlayan, bölüm akademisyenleri ve öğrenciler katılırken, almış oldukları başarının haklı gururunu yaşadılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun büyük bir başarı ile denetimden geçtiğini belirterek, Türkiye’de ilk 3’e girdiğini ve örnek uygulama tesisi olarak gösterildiğini söyledi. Öztürk, bu başarının GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu ve katkısı ile gerçekleştiğini ifade ederek, başta Akpınar olmak üzere, tüm Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

Öztürk ayrıca, bir sonra ki hedeflerinin Denizcilik Fakültesi kurmak ve bununla beraber denizcilik alanında yükseklisans ve doktora programlarını hayata geçirmek olduğunu vurgulayarak, başarılarının artarak devam edeceğini söyledi. Denizcilik Yüksekokulu’nun IMO standarlarında öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan ehliyetlerini almış olmalarının önemine değinen Öztürk, bir dünya üniversitesi olan GAÜ ile öğrencilerin dünya standartlarında eğitim gördüğünü ifade etti.