DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

Kapt. Ünal Celasin Girne Amerikan Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Kapt. Ünal Celasin Girne Amerikan Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Lojistik Kulübü tarafından 02 Mart 2016 Çarşamba günü Kaptan Ünal Celasin ile söyleşi etkinliği düzenledi.


Açılış konuşmasını Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okul Müdürü Kapt. Efdal Sefal yaparak Kaptan Ünal Celasin`in hayatı ve yazmış olduğu “Viya Böyle” adlı eser hakkında bilgi verirken Kaptan Celasin’e kendi denizci ışığını biz GAÜ’lü denizcilere ışık yaptığı için teşekkürlerini sunarak sözü Kaptan Ünal Celasin’e bıraktı.


Denizcilik camiasına katmış olduğu “Viya Böyle” adlı eserinden alıntılar yaparak Girne Amerikan Üniversitesi denizcilik öğrencileri ile sıcak ve samimi sohbetler eşliğinde denizcilik anılarını anlatan Kaptan Ünal Celasin 1973 senesinden itibaren bilfiil Gemi Kaptanlığı yapmış ve kendisine misyon edindiği şu sözü doğrultusunda ‘’Bilgilerimizi, tecrübelerimizi birbirimize aktarabildiğimiz ölçüde her nesil bir öncekinden daha çabuk olgunlaşacak ve gelişecek o kadar sene çalışmasına gerek kalmayacak.’’ diyerek 49 yıllık hizmetinin verdiği tecrübeleri ve öğrendiği bilgileri gen denizcilerle paylaşmıştır.



Söyleşide Kaptan Ünal Celasin’e eşlik eden eşi Oya Celasin ise denizci eşi olmanın nasıl bir duygu olduğunu, zorluklarını ve güzelliklerini genç denizciler ile paylaştı.


Söyleşi 1. sınıf öğrencisi Özgür Can Avcı’nın Kaptan Ünal Celasin’e plaketini takdim etmesi ile son buldu.



‘’Biz, gemiye katıldığımızda, kendimizi geminin demir aksamına kaynaklanmış hissettiğimiz vakit denizci oluruz.’’ Kaptan Ünal CELASİN


 



Haber: Recep Ersin


Düzenleme: Ece Eldek