DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

Celasin, GAÜ Denizcileri ile Biraraya Geldi

Celasin, GAÜ Denizcileri ile Biraraya Geldi

Açılış konuşmasını GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokul Müdürü Kaptan Efdal Safel yaparak, Celasin’in hayatı ve yazmış olduğu “Viya Böyle” adlı eser hakkında bilgi verdi. Safel, Celasin’e kendi denizci ışığını biz GAÜ’lü denizcilere ışık yaptığı için teşekkürlerini sunarak sözü Celasin’e bıraktı.


 


Denizcilik camiasına katmış olduğu “Viya Böyle” adlı eserinden alıntılar yaparak Girne Amerikan Üniversitesi denizcilik öğrencileri ile sıcak ve samimi sohbetler eşliğinde denizcilik anılarını anlatan Celasin, 1973 senesinden itibaren bilfiil Gemi Kaptanlığı yapmış ve kendisine misyon edindiği şu sözü doğrultusunda “Bilgilerimizi, tecrübelerimizi birbirimize aktarabildiğimiz ölçüde her nesil bir öncekinden daha çabuk olgunlaşacak ve gelişecek. O kadar sene çalışmasına gerek kalmayacak” diyerek 49 yıllık hizmetinin verdiği tecrübeleri ve öğrendiği bilgileri genç denizcilerle paylaştı.


 


Söyleşide Celasin’e eşlik eden eşi Oya Celasin ise denizci eşi olmanın nasıl bir duygu olduğunu, zorluklarını ve güzelliklerini genç denizciler ile paylaştı.