GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kariyer Günleri Başladı

Tarih: 14/12/2015

14 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayan kariyer günleri kapsamında ilk gün, Akgünler Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Kpt. Mustafa Ergüven ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın ve Genel Sekreteri Salih Bilal konuşma gereçkeleştirdi.

Akgünler Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Kpt. Mustafa Ergüven gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında,

“Kısa süren  denizcilik ve gemi hayatımda çoğu denizci gibi kara da iş bulma imkanını yakaladım. Akgünler Denizcilikte 2009 dan beri yer alıyorum. Şirketimiz Girne-Taşucu hattında 2000 senesinde sefere başlamıştır. Akabinde sefer sahalarını genişleterek girne-alanya, girne-mersin gibi seferlerini eklemiştir” dedi.

Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Ergüen, mesleği hakkında merak edilenler hakkında cevaplar verdi.

Kariyer günlerinin ikinci yarısında ise,  Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Feramuz Aşkın ve Genel Sekreteri Salih Bilal, GEMİMO hakkında öğrencileri bilgilendirirken, denizcilik sektöründe yaşanan sorunlar ve denizcilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalara değinerek, günümüzdeki denizciliğin nasıl olması gerektiği ile iligli bilgilendirmede bulundular.

14-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan kariyer günlerinde diğer günler katılacak olan alanında uzman konuklar ise, 15 Aralık Salı günü 13:00-15:00 Trans Shipping, 15:00-17:00 Alba Shipping, 16 Aralık Çarşamba; 10:00-12:00 Arkas, 13:00-15:00 YMN Tanker, 15:00-17:00 EFESAN, 17 Aralık Perşembe; 14:00-16:00 Şener Petrol, 16:00-18:00 Kıran Holding, 18 Aralık Cuma günü ise 14:00-16:00 Mercan Group, 16:00-18:00’da ise Atlantik Denizcilik yetkilileri GAÜ Denizcilik ve Lojistik bölümü öğrencileri ile bir araya gelecek.