25 Haziran Denizciler Günü

Tarih: 23/06/2015

Tüm dünyada kabul edilen 25 Haziran Denizciler Günü dolayısıyla Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Uzakyol Kaptanı Efdal SAFEL bir mesaj yayımlayarak tüm denizcilerin gününü kutladı.

Yayımlanan Denizciler Günü mesajı şöyle:

" Denizcilik sektörünün ve denizcilerin artan coşkusuyla kutlanan, Denize,Denizciliğe ve Denizciye gönül veren, onun dalgalarının namelerinde hayat bulan tüm denizcilerimizin ve deniz emekçilerimizin 25 Haziran Dünya Denizciler Gününü kutlar; denizciliğimizde emeği geçen herkesi saygıyla anıyoruz.

Denizciliği Türkün Milli Ülküsü olarak görüp, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu(GAU-DUYO), kendi vizyon ve misyonu doğrultusunda  hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmalarını yürütmektedir. GAU-DUYO, bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra da uluslararası sözleşmeler doğrultusunda ulusal mevzuatımızın eksiklerinin tamamlanması, denizcilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilmesi, Eğitim alması ve onların, yani denizcilerin hayatlarının görünmeyen yüzlerinin toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak için çalışmalarına devam edecektir.

Dünyadaki yük taşıma işinin görünmese bile yaklaşık yüzde 85’inin denizcilik sektörü tarafından gerçekleştirildiği ve IMO(Uluslararası Denizcilik Örgütü) kayıtlarına göre bu ekonomik olguyu gerçekleştiren bir buçuk milyondan fazla denizcinin denizlerdeki mücadelesinin ve onların yakınlarının yaşantılarının, toplumun diğer bireyleri tarafından anlaşılmasının sağlanması GAU-DUYO görevleri arasında ilk sırayı almaya devam edecektir.

Bu vesileyle tüm denizcilerimizin 25 Haziran Dünya Denizciler gününü kutlarız. Tüm Denizcilere Allah Selamet Versin.

Şu an ebedi istirahatinde olan değerli hocamızın bir sözünü de günün anlamına uygun olur düşüncesiyle paylaşmak isterim. “Tanrım, denizlerin o kadar büyük ve bizler o kadar küçüğüz ki; bizi himayenden asla mahrum etme- Halit Gürdeniz”

Kaptan Efdal SAFEL

Girne Amerikan Üniversitesi