DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu, Denizcilik ve Lojistik Kulübü öğrencileri tarafından organize ediilen, geleneksel Kariyer Günleri etkinliğinin ilkine, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri(GEMİMO) odasından gelen konuşmacılar katıldı.  


 


Etkinliğin ilk gününde, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Yönetim Kurulu üyesi Salih Bilal önce GAÜ Rektörü Prof Dr. Kutsal Öztürk`ü ziyaret etti. Etkinlik, 08 Aralık Cumartesi günü kaybedilen, bilim insanı GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut TOROS`un anısına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. 


 


Kariyer Günleri bünyesinde konuşmacılar, sektördeki son gelişmeleri, deniz taşımacılığına yönelik planlama, projeksiyonlar ve kendi deneyimlerini içeren konuşma  gerçekleştirerek, öğrencilerden gelen çok sayıda soruya cevap verdi. Özellikle, Feramuz AŞKIN`ın kariyer ve gelecek planlaması ile ekonomik ve siyasi gündemin takip edilmesinin önemine dikkat çeken açıklamaları yanı sıra, Salih BİLAL`in, kitap okuma ve ikinci lisan konusundaki tavsiyeleri öğrencilerin dikkatini çekti.


 


GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Dr. Bayram Ali Tavlayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilk gün etkinliklerinin, konuşmacılar tarafından Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu bahçesine 2 adet çam fidanı dikilmesi ile sona erdiğini belirtti. Tavlayan, geleneksel Kariyer Haftasının, Cuma gününe kadar devam edeceğini ve bu kapsamda toplam 11 firmadan gelecek temsilcilerin, öğrenciler ile buluşup, yarınlarını planlamada onlara yardımcı olacağını ifade etti.